חג הגבינות, החמאה, השמנת והחלב. חג שכולו לבן, חג של פריחה ובעיקר חג טעים במיוחד.
כיוון שהוא כזה הוא מאפשר להפתיע בשלל מתכונים לחג השבועות שבדרך כלל לא היינו מגישים בשולחן החג הסטנדרטי.
לפניכם שלושה מתכונים: אחד בסגנון כפרי, השני בסגנון אלגנטי והשלישי… מתכון מפתיע! אז שימו סינר והצטרפו אלינו למסע קולינרי מיוחד.
לחם גבינות כפרי
את המתכון הזה אפשר להריח עוד לפני שהתחלנו לאפות. לחם טרי, חם, אוורירי וטעים מלא בגבינות משולב עם ממרח פסטו… מה צריך יותר? ממש כלום!
להכנת הלחם נזדקק לקמח, שמרים טריים או יבשים, סוכר, חלב, חמאה מומסת, ביצים, מלח וביצה להברשה.
למלית של הלחם: ממרח פסטו או עגבניות מיובשות, צנוברים, גבינת פרמזן וגבינה מוצרלה.
להכנת הלחם המושלם הזה נערבל בקערת מיקסר עם וו גיטרה ביצים, שמרים, חלב, חמאה, סוכר וקמח כשמונה דקות במהירות בינונית. לאחר מכן הוסיפו מלח וערבלו עוד שתי דקות עד שהבצק יהיה רך למגע.
העבירו את הבצק לקערה נפרדת, כסו בניילון נצמד והתפיחו כשעה עד שגודלו של הבצק יוכפל.
לאחר מכן, קמחו מעט את משטח העבודה והעבירו אליו את הבצק. רדדו לעלה בעובי 6 ס"מ.
מרחו את ממרח הפסטו או העגבניות המיובשות על גבי הבצק והוסיפו לו את הגבינות וצנוברים לפי הטעם.
חממו תנור מראש לחום של 180 מעלות.
בזמן שהתנור מתחמם חתכו את הבצק למלבנים באורך חמישה סנטימטרים.
שמנו את תבנית האפייה עם מעט שמן וסדרו את המלבנים כך שהראשון צמוד לדופן התבנית (אינגליש קייק או תבנית המיועדת ללחם) ושהצד עם הגבינות פונה כלפינו, וכך ממשיכים לסדר את יתר המלבנים. לאחר שהם מסודרים בתבנית, הברישו אותם עם הביצה ואפו כעשרים דקות עד להשחמה.
דג אמנון ברוטב פסטו, חמאה ולימון
המנה הזו אינה מביישת שום מסעדה, הטעמים של הפסטו לצד החמאה והלימון הופכים אותה למנה מופלאה. להכנתה תזדקקו ל-6-5 פילטים של דג אמנון, שמן זית, חמאה, יין לבן, פסטו, לימון, מלח ופלפל שחור גרוס.
את הפילטים של הדג יש לשטוף היטב ולצפות בממרח פסטו שאותו תכינו מבזיליקום טרי, שום, גבינת פרמזן מגורדת, צנוברים, שמן זית, פלפל שחור גרוס ומלח. הכניסו את הבזיליקום למעבד מזון.
בינתיים קלו מעט את הצנוברים והוסיפו למעבד מזון יחד עם השום, הגבינה והמלח. החלו לטחון לאט לאט תוך זרזוף קבוע של שמן הזית עד שתגיעו לסמיכות הרצויה.
לאחר שהפילטים מצופים, במחבת גדולה ורחבה זלפו מעט שמן זית וטגנו את הפילטים משני הצדדים, כשלוש דקות לכל צד.
הוציאו אותם מן המחבת. הוסיפו את החמאה, היין ומיץ הלימון על שאריות הפסטו שנותרו מטיגון הפילטים,
הוסיפו מלח ופלפל וצמצמו את הרוטב עד שהוא הופך לשקוף. הגישו את הפילטים בצלחות גדולות וצקו מעליהם את הרוטב הנפלא הזה.
את המנה הזו מומלץ להגיש לצד תפוחי אדמה קטנטנים אפויים בשמן זית, מלח ומעט תימין.
ביצת הפתעה
אחד הקינוחים המושקעים והמפתיעים ביותר היא ביצת ההפתעה, חלמון שעשוי ג'לי מנגו מוטמע בתוך חלבון שעשוי ממוס שוקולד לבן. כך תכינו את המתכון המפתיע הזה עבור האורחים שלכם.
כלים נדרשים: תבנית סיליקון בצורת חצאי כדורים ותבניות סיליקון עם 5 שקעים בצורת ביצים.
להכנת ג'לי המנגו: ג'לטין + 3 כפות מים, מנגו בשל, מקולף ומגולען, מיץ לימון וסוכר לבן.
להכנת הציפוי וקישוט הביצים: מים, שוקולד מריר איכותי מומס, שוקולד לבן קצוץ ואבקת זהב או כסף לקישוט עוגות.
להכנת מוס השוקולד הלבן: ג'לטין + 3 כפות מים, שוקולד לבן, שמנת מתוקה, מים, סירופ תירס בהיר, תמצית וניל טהור, ליקר אייריש קרים או ליקר שוקולד לבן ושמנת מתוקה שכבר מוקצפת לקצפת רכה.
אופן ההכנה של הג'לי מנגו: ערבבו בקערה קטנה את הג'לטין עם המים והניחו בצד לעשר דקות עד שיספוג את המים. בקערת מיקסר הניחו את שאר המרכיבים חוץ מהג'לטין וערבלו עד קבלת תערובת חלקה.
סננו את התערובת לסיר קטן וערבבו כל העת כדי שלא תשרף, הוסיפו את הג'לטין וערבבו עד שנטמע לחלוטין. כעת צקו כף אחת של התערובת לתבנית בצורת חצאי הכדור והכניסו למקפיא לשעה, עד שהג'לי יתקשה.
אחר כך חלצו את כדורי הג'לי הקפואים מהתבנית ויישרו אותם. השיבו אותם חזרה למקפיא עד השימוש.
אופן ההכנה של קישוט השוקולד: יש לבזוק מעט אבקה זהובה או כסופה בשקעים של התבנית בצורת הביצים. נערו מעט את התבנית כדי להיפטר מעודף אבקה.
מלאו שוקולד מריר מומס בתוך שקית זילוף ועטרו עם השוקולד את השקעים בתבנית לפי רצונכם. אחר כך הכניסו את התבנית למקפיא להתייצבות.
כעת נמיס את השוקולד הלבן, נרתיח מים בסיר קטן שעליו נניח קערה עם שוקולד לבן ונמיס בעדינות.
יש לערבב את השוקולד כל הזמן כדי למנוע ממנו להישרף.
לאחר שהוא הופך לנוזל חלק הסירו מהאש וצננו לטמפרטורת החדר. צקו את השוקולד הלבן לתוך שקעי התבנית המעוטרת בשוקולד מריר. יישרו והחזירו מיד למקפיא להתייצבות.
אופן ההכנה של מוס השוקולד הלבן: בסיר קטן מבשלים את השמנת המתוקה, המים הסירופ תירס השוקולד הלבן והתמצית וניל. מערבבים כל העת עד שהתערובת אחידה.
בקערית קטנה מניחים ג'לטין עם המים וממתינים כעשר דקות עד שכל המים נספגים.
מוסיפים אותו לתערובת השוקולד הלבן עד שהוא נטמע לחלוטין.
מוסיפים את הליקר ומערבבים. כעת העבירו את התערובת לקערה גדולה והניחו לה להתקרר. לאחר מכן קפלו בעדינות כשליש מהקצפת עש שיתקבל מוס אוורירי.
צקו את המוס לשקעים של השוקולד הלבן הקפוא. ונעצו בכל שקע חצי כדור של ג'לי מנגו. חשוב למקם אותו בשליש התחתון של ה"ביצה". לאחר מכן השיבו למקפיא לשעתיים.
עכשיו נותר לחלץ את "הביצים" מהתבניות ולחברן בדיוק רב לביצה שלמה. ממתינים כשתי דקות שהמוס יתרכך מעט, ומצמידים היטב בזהירות.
הניחו את הביצים על מגש עם נייר אפייה והשיבו למקפיא לעוד שלוש שעות. כשתרצו להגישן העבירו אותן לתבנית ביצים אמיתית מצופה בניילון נצמד והניחו אותן במקרר להפשרה בת ארבע שעות.